Stardating.se


Dejtingsida Info Medlem
Sveriges största dejtingsajter
Träfffsäker dejting med eDarling


Dating genom matchmaking

Även om termen kanske är ny, är matchmaking verkligen inget nytt koncept. Idén att para ihop personer utifrån gemensamma intressen, personlighetsdrag, med mera, är lika gammal som människan själv. Det ligger verkligen någonting i det gamla talesättet att ”lika barn leka bäst”.

Den moderna matchmakingen har framför allt nätet som arena. Var och varannan datingsajt har åtminstone en rudimentär funktion för matchmaking. Det är helt enkelt en lätt match att programmera en mjukvara till att utifrån ett antal givna parameterar para ihop olika medlemmar, och eftersom det är många medlemmar som gärna vill snabba upp och effektivisera sin dejtingupplevelse på nätet, finns en stor efterfrågan på matchmaking.

Fördelar med matchmaking

Matchmaking är ett enkelt och smidigt sätt att snabbt få kontakt med många nya intressanta bekantskaper. Man sparar mängder av tid på att använda sig av dating genom matchmaking. Man behöver inte vada igenom tusentals profiler och lusläsa respektive medlems profilsida för att försöka vaska fram de riktiga guldkornen. Genom matchmaking får man helt enkelt en lista med förslag på andra medlemmar att kontakta. Skulle matchningen vara mindre exakt, är det bara att gå vidare till nästa namn på listan.

En annan fördel med matchmaking är att tjänsten oftast är en betaltjänst (ingår ofta i priset för ett så kallat premiummedlemskap. Det innebär att de medlemmar man får förslag om kan betraktas som seriösa. Oseriösa personer brukar nämligen inte vara särskilt intresserade av att betala en medlems- eller abonnemangsavgift. Detta faktum innebär framför allt att dejtingen kan upplevas som tryggare.

Nackdelar med matchmaking

Den uppenbara nackdelen med matchmaking är att en del av dejtingupplevelsen kan gå förlorad. Eller, egentligen är det en del av ”jakten” på nya bekantskaper som försvinner. Medlemmarna som man paras ihop med kommer helt enkelt serverade, vilket för vissa kan innebära att själva tjusningen med att göra sökningar, läsa profilsidor och titta på profilbilder går förlorad.